Vinkit bussimatkustamiseen!

Reissuun lähdössä? Kokosimme hiihtoloman matkaajille vinkkejä bussimatkoille.

Osta lippu jo etukäteen! Mikäli mahdollista, suosittelemme lipun ostamista vuorolle jo etukäteen. Etukäteen ostettu lippu nopeuttaa vuoron liikkeellelähtöä ja vähentää kontaktia kuljettajan kanssa. Savonlinjan vuoroille liput voit ostaa Matkahuollon verkkosivuilta tai Reitit ja Liput -mobiilisovelluksesta.

Saavu pysäkille ajoissa. Muuttuvat liikenneolosuhteet voivat vaikuttaa myös vuorojen aikatauluhin. Aikatauluissa näkyvät välipysäkkien aikataulut ovat noin-aikoja, jotka voivat vaihdella suuntaan tai toiseen.

Näy myös pimeällä. Iltaisin pimeä voi yllättää ja kuljettajan on vaikea nähdä pysäkillä odottavia matkustajia. Kun näet bussin lähestyvän pysäkkiä, heiluta kädessäsi heijastinta tai esimerkiksi puhelimen taskulampun valoa, jotta kuljettaja havaitsee sinut pysäkillä.

Nauti matkasta! Matka on yhtä tärkeä kuin määränpää. Nauti matkastasi, oli se sitten pitkä tai lyhyt. Hyvää ajanvietettä bussimatkalle on esimerkiksi musiikin tai äänikirjan kuuntelu kuulokkeilla.

Ethän jättänyt mitään bussiin? Varmista poistuessasi vuorolta, että kaikki tavarasi ovat mukana. Mikäli jotakin kuitenkin unohtuu, voi löytötavaroita kysellä asiakaspalvelun sähköpostista [email protected] tai puhelimitse 015 7600 700.

Tervetuloa kyytiin lemmikit! Vuoroillemme ovat tervetulleita myös lemmikit. Mikäli matkustat lemmikin kanssa, pyrithän sijoittumaan auton takaosaan. Tällöin lemmikistä mahdollisesti aiheutuva haitta minimoituu. Lisäohjeita lemmikin kanssa matkustamisesta löydät täältä.

Lapsi yksin bussimatkalla? Yksin matkustavalle lapselle voit tulostaa mukaan lapsipassin. Lue lapsipassin käytöstä lisää täältä.

Nousiko mieleesi vielä lisää kysyttävää? Voit olla kysymyksissä asiakaspalveluumme yhteydessä sähköpostiin [email protected]