Savonlinjan juuret juontavat vuoteen 1924, jolloin 1. joulukuuta 23-vuotias Toivo J. Honkanen aloitti aikataulun mukaisen liikenteen Lappeenrannan ja Lauritsalan välillä. Hetki oli historiallinen ja merkittävä ajankohta myös Suomen linja-autoliikenteen historiassa: T-Fordin moottorin käynnistyessä luotiin alku nykyisen, Suomen toiseksi suurimman yksityisen bussiyhtiön alkumetreille.

1920-luvun lopulla Toivo siirtyi Mikkeliin, ja toiminta alkoi kasvaa. Vuonna 1956 yhtiön johtoon siirtyi Toivon poika, liikenneneuvos Raimo O. Honkanen. 1970-luvulta lähtien yritys laajentui voimakkaasti yritysostojen kautta. Toivon pojanpoika, Kai Honkanen, nimitettiin elokuussa 2016 Savonlinja-yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Kain isä Raimo O. Honkanen siirtyi syrjään yrityksen operatiivisesta toiminnasta, mutta jatkaa omistajan roolissa. Vuonna 2021 perinteinen perheyritys päätti uusia johtoaan, kun Savonlinjan toimitusjohtajaksi nimitettiin Harri Leskinen, Kai Honkasen siirtyessä työskentelemään yrityksen hallituksessa.

Nykyhetki

Hyppää kyytiin! Me pidämme sinulle paikkaa!

Värikäs ja hymyilevä. Laadukas ja palveleva. Mukava ja mutkaton. Me Savonlinjalla uskomme, että hyvä matka syntyy ystävällisestä palvelusta, luotettavasta kyydistä ja tyytyväisestä asiakkaasta. Menitpä lähelle tai kauas, Savonlinja on mukavin ja helpoin reitti perille. Laaja reittiverkosto, helpot ja nykyaikaiset palvelut sekä laadukkaat ja viihtyisät bussimme takaavat hyvän hyrinän kaikille matkoillesi. Suomireittien lisäksi hoidamme mutkattomasti myös kaikenkokoisia tilausajoja ja tapahtumakuljetuksia. Sinun tarvitsee vain hypätä kyytiin, istua mukavasti ja nauttia Suomen mukaansatempaavimmasta menosta!

Haluamme olla Suomen hyväntuulisin, mukaansatempaavin, tuttavallisin, mutkattomin ja työtäpelkäämättömin bussiyhtiö, jolla on yksi tehtävä: palvella sinua.