Liput

Liput kaukovuoroillemme voit hankkia jo etukäteen Matkahuollon verkkokaupasta tai Reitit ja liput -sovelluksesta. Voit ostaa bussilipun myös asemalta tai suoraan autosta. Lipun hinta määräytyy yhteysvälikohtaisen kilometritaulukon mukaan.

Nettiliput
 • Nettilipun voi ostaa osoitteesta www.matkahuolto.fi tai Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.
 • Nettilippu on voimassa vain sinä päivänä ja siinä vuorossa, johon se on ostettu.
 • Nettilippujen osalta noudatetaan Matkahuollon käyttö- ja matkustusehtoja. Voit tutustua ehtoihin täällä.
 • Kuljettajilla on tieto nettilipun ostaneista, joten voit vain nousta kyytiin nimen ja henkilöllisyystodistuksen esittämällä. Halutessasi voit myös tulostaa lipun mukaan matkalle tai esittää sen kuljettajalle mobiililaitteen näytöltä.
 • Jos samalla kerralla on ostettu lippu useammalle matkustajalle, tulee sen henkilön, joka on antanut nimensä oston yhteydessä, todistaa henkilöllisyytensä.
 • Alennuslipun (lapsi, nuoriso, eläkeläinen,opiskelija) ostava asiakas vastaa alennusehtojen täyttymisestä. Alennukseen oikeuttava kortti on esitettävä kuljettajalle. Mikäli alennuslipun ostaneella matkustajalla ei autoon noustessa ole esittää asiaankuuluvaa alennuskorttia, ei liikennöitsijällä ole velvollisuutta kuljettaa matkustajaa ilman lisämaksua.
Liput autosta tai asemalta

Voit ostaa kertalipun bussissa suoraan kuljettajalta. Mikäli mahdollista, varaa aina tasaraha maksua varten. Vältä 50 euron ja sitä suurempia seteleitä, koska vaihtokassamme ovat rajallisia. Myös eri alennusryhmillä on mahdollisuus ostaa alennuslippu todistusta vastaan. Hinta kuljettajalta perustuu kilometritaksaan, jotka vaihtelevat eri yhteysväleittäin. Eri yhteysvälien kilometritaksat on nähtävissä täällä.

Kuljettaja antaa asiakkaalle rahastuslaitteen tuottaman maksutositteen, joka on säilytettävä matkan ajan mahdollisen lipputarkistuksen varalta. Jos tarkistuksen yhteydessä todetaan jonkun matkustavan ilman matkalippua, peritään alentamaton kertamaksu.

Matkahuollon palvelu- ja asiamiespisteiden myymät matkaliput kelpaavat kaikissa vuoroissamme lukuun ottamatta Waltti-vuoroja joissa ne kelpaavat rajoitetusti.

Matkakorttimatkoista ei anneta tositetta. Henkilökohtaista maksulippua käyttäessään on matkustajan tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Matka maksetaan aina matkan alkaessa.

Vaihtoliput ja -yhteydet

Erilaisten hinnoittelumallien vuoksi emme voi vastaanottaa muiden liikennöitsijöiden menopaluu- ja vaihtolippuja.

Lainsäädännön muutosten vuoksi aiemmin alalla noudatetut liikenne- ja viestintäministeriön vahvistamat taksat on korvattu eri liikennemuodoissa erilaisilla hinnoitteluperusteilla. Omassa markkinaehtoisessa liikenteessä liikennöitsijä voi vaikuttaa hinnoitteluun. Viranomaisen järjestämässä liikenteessä viranomainen päättää asiakashinnoittelun.

Mikäli asiakas on tehnyt itse matkaketjun eri vuoroja yhdistelemällä, ei Savonlinja vastaa katkenneista jatkoyhteyksistä, eikä niistä aiheutuneista lisäkuluista. Asiakkaan tulee ennen matkaa varmistaa vaihtoyhteyden toimivuus tällaisissa tapauksissa. Vaihtoyhteydestä on aina ilmoitettava kuljettajalle ennen matkan alkua. Mahdollisissa ongelmatilanteissa yhtiö antaa jatko-ohjeet ja mahdollisen luvan korvaavien kuljetusten käyttämiselle.

Maksuvälineet

Mikäli mahdollista, varaa aina tasaraha maksua varten kuljettajalle maksettaessa. Vältä 50 euron ja sitä suurempia seteleitä, koska vaihtokassamme ovat rajallisia. Maksuvälineeksi käy yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Kuljettaja antaa asiakkaalle rahastuslaitteen tuottaman maksutositteen, joka on säilytettävä matkan ajan mahdollisen lipputarkistuksen varalta. Jos tarkistuksen yhteydessä todetaan jonkun matkustavan ilman matkalippua, peritään alentamaton kertamaksu.

Matkakorttimatkoista ja verkkokauppalipuista ei kuitenkaan anneta tositetta. Henkilökohtaista matkalippua käyttäessään on matkustajan tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Matka maksetaan aina matkan alkaessa.

Kilometritaksat
 • Markkinaehtoisessa kaukoliikenteessä käytössämme on yhteysvälikohtaiset kilometritaksat
 • Hinnat ovat voimassa suoraan autosta lippua ostettaessa
 • Hinnat eivät koske kaupunkialueiden liikennettä
 • Muussa kuin markkinaehtoisessa liikenteessä hinnat määräytyvät eri taksojen mukaisesti
 • Toimivaltaisilla viranomaisilla voi olla lisäksi omia aluekohtaisia vyöhykehinnoitteluja, kuten Waltti -liikenne Lappeenrannan ja Joensuun alueilla.
Takaisinlunastusehdot

Matkahuolto vastaa myymiensä lippujen mahdollisesta takaisinlunastuksesta omien ehtojensa mukaisesti.

Lainsäädännön muutoksen johdosta eri lupien mukaisessa liikenteessä on erilaiset hinnoitteluperusteet. Markkinaehtoisessa liikenteessä (nettimyynnissä) liikennöitsijä voi vaikuttaa asiakashinnoitteluun. Viranomaisen järjestämässä liikenteessä viranomainen päättää itse asiakashinnoittelusta.

Eri liikennöitsijöillä on erilaiset hinnoitteluperusteet, minkä takia emme voi vastaanottaa muiden liikennöitsijöiden menopaluu- ja vaihtolippuja.

Informaatio- ja lippujärjestelmä

Savonlinja kuuluu Matkahuollon informaatiojärjestelmään (www.matkahuolto.fi). Lisäksi käytössämme on oma informaatio- ja lippujärjestelmä. Useilla liikenteen tilaajilla (kaupungit, kunnat, ELY -keskukset) on käytössä omia informaatio- ja lippujärjestelmiään. Näiden tiedot löytyvät tilaajan omilta www-sivuilta.

Alennukset

Myönnämme joidenkin yhteysväliemme hinnoitteluista alennuksia nuorille matkustajille, opiskelijoille ja eläkeläisille. Lippujen hinnat ja niistä myönnettävät alennukset ovat nähtävillä eri yhteysvälien hintataulukoista sekä Matkahuollon verkkosivuilta.