Uutiset

Uudet vuorot Lappeenrannasta Jyväskylään

Perjantaista 13.1. alkaen jatkamme liikennöintiä Lappeenrannan ja Jyväskylän välillä. Tällä hetkellä vuoroja liikennöidään 2.4.2023 saakka.

Liikennöintipäivät:
Pe 13.1., su 15.1., ma 16.1.
Pe 20.1., su 22.1., ma 23.1.

26.1. eteenpäin aina ma, to, pe ja su 2.4.2023 saakka.

Aikataulut PDF-muodossa:
Jyväskylä-Lappeenranta 13.1. alkaen

Vuorojen liput ja hintatiedot löydät Matkahuollon verkkosivuilta ja Reitit ja liput-mobiilisovelluksesta. 

 

 

Neulo oma Sulo-sukka!

Savonlinjalaisten joukosta löytyy innokkaita neulojia ja siitä innostuneena halusimme luoda oman sukkamallikuvion! Ensimmäiseen ohjekuvaan päätyi tottakai ihana Sulo-karhumme, mutta ehkä jatkossa myös muita Savonlinjan hahmoja päästään näkemään sukkien varsissa.

Tätä ohjekuvaa voit hyödyntää esimerkiksi silmukoimalla sen neuletyöhön, tai tekemällä vaikka ohjeen mukaisen hamahelmityön! Ota kuva omasta työstäsi ja jaa se somessa käyttämällä tägejä #savonlinja #savonlinjansulo

Tällä kertaa napattiin kuitenkin sukkapuikot käteen ja kuva silmukoitiin sukanvarteen. Mallisukkiin on käytetty Novitan 7-veljestä lankaa väreissa auringonkukka, musta ja valkoinen. Sukan silmukkamäärät on Novitan kokotaulukon mukaiset koossa 42. Voit kuitenkin silmukoida kuvion mihin tahansa haluamaasi neulokseen.

Lataa ohje PDF-muodossa täältä.

Savonlinja lisää kaukoliikennettä

Bussiyhtiö Savonlinja palauttaa joulunaikaan liikennöintiin vuoroja yhteysväleille Lappeenranta-Jyväskylä, Lappeenranta-Helsinki, Joensuu-Lappeenranta ja Kuopio-Jyväskylä. Ensimmäiset vuorot ajetaan jo 21.12.

Kaukoliikenteen vuorojen lisäystä on pohdittu jo pitkään ja nyt alkavien uusien vuorojen osalta on asiakkaiden toiveita kuunneltu herkällä korvalla. Toimitusjohtaja Harri Leskisen mukaan yhtiön tavoitteena on kasvaa kaukoliikenteessä myös jatkossa.

Kaukoliikenteen uudet vuorot otetaan liikennöintiin aluksi joulun ja uudenvuoden ajalle. Joensuusta Lappeenrantaan liikennöidään yhdensuuntainen erikoisvuoro 21.12.

Lappeenrannasta Helsinkiin ja Jyväskylään liikennöidään 22.–23.12., 26.12., 30.12. ja 1.1.2023. Kuopio-Jyväskylä-välillä Savonlinjan autot liikkuvat 22.–23.12. ja 26.12.

”Vuorolisäyksillä vastaamme asiakkailta saatuihin toiveisiin. Tahtotilamme on, että näiden vuorojen liikennöintiä jatketaan myös tulevaisuudessa”, kertoo Lappeenrannan liikennepäällikkö Juha Meuronen. Myös yhtiön nykyisten vuoroja liikennöintiä Kuopio-Joensuu-yhteysvälillä jatketaan normaalisti

Kaukoliikenteen liput ovat ostettavissa Matkahuollon verkkokaupasta osoitteesta www.matkahuolto.fi ja Reitit ja liput-mobiilisovelluksesta sekä kuljettajilta autosta.

Aikataulut PDF-versiona

Lappeenranta-Helsinki
Joensuu-Lappeenranta
Kuopio-Jyväskylä
Lappeenranta-Jyväskylä

Vuorojen tarkat aikataulut ja hintatiedot näet Matkahuollon verkkosivuilta. 

#töissäsavonlinjalla: Nataliian joulu

Meillä Savonlinjalla työskentelee yli 400 työntekijää, joista muutamat tulevat joulukuun aikana kertomaan hieman itsestään ja joulunvietostaan. Esittely on osa Savonlinjan joulukalenteria, jonka kaikkia luukkuja voit seurata Facebookissa aina jouluaattoon saakka.

Tänään esittelyssä on Lappeenrannassa työskentelevä Nataliia, joka on syntynyt Ukrainassa ja asunut suomessa kahdeksan vuoden ajan. Suomalaisten jouluperinteiden lisäksi hänen kotonaan joulua vietetään myös Ukrainan perinteiden mukaan.

Nataliia viettää joulua perheensä ja sukulaistensa kanssa. Aviomiehen ja lasten lisäksi joulunvietossa on mukana myös sukulaisia miehen puolelta. ”Ukrainan tapahtumien vuoksi tänä vuonna myös oma äitini ja kummityttöni saapuvat suomeen joulun viettoon. Normaalisti pidämme yhteyttä videopuheluiden välityksellä.”

Jouluaatto kuluu myös heidän perheessään monille tutuilla tavoin. Aamulla syödään joulupuuro, päivällä viedään kynttilät hautausmaalle ja iltapäivällä kokoonnutaan kaikkien sukulaisten kanssa joulupöydän ääreen. Päivä kuluu yhdessä nauttien, syöden ja jutellen. Myöhemmin avataan myös lahjat ja katsotaan mitä kukakin sai. Joulupäivänä vietetään yhdessä glögi- ja saunailtaa.

Joulupöydässä nautitaan perinteisiä herkkuja suomesta ja ukrainasta. Suomalaisiin perinneruokiin kuuluvat lohi, rosolli, porkkana- ja lanttulaatikko sekä karjalan paisti. Ukrainalaisia jouluruokia pöydästä löytyy erilaisia lihasalaatteja majoneesilla, kuten Olivje-salaattia, sekä kalasurimisalaattia ja silliä. Nataliian suosikin, kalasurimisalaatin ohjeen löydät esittelyn lopusta!

”Minulle joulussa tärkeintä on ajanvietto sukulaisten kanssa, kun pääsemme kaikki tapaamaan yhdessä. Tänä vuonna haluan toivottaa kaikille rauhaa ja hiljaisuutta maan päällä. Vuoden tärkein toiveeni on, että sota loppuisi ja rauha tulisi koko planeetalle.”

Ohje Natalian helppoon kalasurimisalaattiin:

400g kalasurimia (löytyy mm. Prismasta)
1 tölkki maissia
8 keitettyä kananmunaa
Maustamaton majoneesi

Pilko kalasurimit ja kananmunat pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja mausta majoneesilla. Valmista, nauti!

 

Uudet pikavuorot Kuopio-Joensuu-välillä

Saamiimme vuorotoiveisiin perustuen lisäämme liikennöintiin uusia pikavuoroja Joensuu-Kuopio -yhteysvälille. Vuorojen liikennöinti aloitetaan 1.11.2022 alkaen.

Uudet vuorot 1.11.2022 alkaen

Kuopio-Joensuu
SS-vuoro klo 15.00-16.55
P-vuoro klo 17.30-19.25

Joensuu-Kuopio
P, SS-vuoro klo 15.10-17.05

P-vuorot liikennöidään perjantaisin ajalla 1.11.2022-30.4.2023
P-vuoroja ei ajeta 30.12.2022, 10.3.2023, 7.4.2023

Kaikki Joensuu-Kuopio -välin liikennöitävien vuorojen aikataulut 1.11.2022 alkaen löydät täältä.

Liput vuoroille voit ostaa jo etukäteen Matkahuollon verkkokaupasta tai Reitit ja liput-sovelluksesta.

Tervetuloa kyytiin!

 

Etsimme säiliöautonkuljettajia!

Tule meille työkaveriksi!

Haemme säiliöautonkuljettajia polttonestekuljetuksiin. Yhtiömme suorittaa polttonesteiden jakelua Etelä-Savon ja Pohjois-Savon alueilla, huoltoasemille sekä yrityksille ja yksityisasiakkaille. Automme asemapaikat voivat olla Mikkelissä tai Juvalla.

Tehtävä vaatii CE-ajokortin, voimassa olevan kuljettajan ammattipätevyyden, digipiirturikortin, työturvallisuuskortin, sekä ADR-säiliöajoluvan.

Näiden lisäksi toivomme, että olet tunnollinen ja vastuuntuntoinen, asiakaspalveluhenkinen ja omaat aikaisempaa ajokokemusta yhdistelmäajoneuvolla.

Palkkaus säiliöauto- ja öljytuotealaa koskeva TES. Työaika on 2-vuorotyö ja työ alkaa sopimuksen mukaan. Haku päättyy 30.11.2022.

Lisätietoja antaa Teuvo Punavaara, puh. 040 6650738

Jätä hakemuksesi ja cv:si sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

 

 

Loppuvuoden juhlapyhäliikenne 2022

Loppuvuoden juhlapyhien aikaan vuoroja liikennöidään poikkeusaikatauluin. Näet poikkeuspäivät ja liikennöitävät vuorot alta.

Pyhäinpäivä
La 5.11. S-vuorot (ei SS-vuoroja)
Su 6.11. S- ja SS-vuorot

Itsenäisyyspäivä
Su 4.12. S- ja SS-vuorot
Ma 5.12. Ma-vuorot
Ti 6.12. S-vuorot (ei SS-vuoroja)

Joulu
La 24.12. L-vuorot klo 13 saakka
Su 25.12. Ei liikennöintiä
Ma 26.12. S- ja SS-vuorot

Vuodenvaihde
Ei muutoksia liikennöinnissä

Loppiainen
To 5.1. To-vuorot
Pe 6.1. S-vuorot (ei SS-vuoroja)

 

 

Savonlinja Oy:n liiketoimintakauppa 31.10.2022

Savonlinja Oy ja LS-Liikennelinjat Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jolla Savonlinja Oy:n Turun liiketoiminnot siirtyvät LS-Liikennelinjat Oy:lle 31.10.2022.

Kaupan yhteydessä kiinteistö ja kalusto siirtyvät LS-Liikennelinjat Oy:n hallintaan. Toiminnot jatkuvat entisellään ja työntekijät jatkavat työsuhteessa samoilla ehdoilla, kuin aiemmassa yrityksessä. Asiakkaille liiketoimintakaupasta ei aiheudu muutoksia.

Savonlinja Oy kehittää edelleen toimintaansa muilla liiketoiminta-alueilla.

Lisätietoja:

Harri Leskinen, toimitusjohtaja, Savonlinja Oy
040-162 1171 [email protected]

Jari Paasikivi, toimitusjohtaja, LS-Liikennelinjat Oy
040-866 3468, [email protected]

Savonlinja Oy on lähes 100-vuotta vanha perheyritys, joka työllistää noin 500 linja-autoalan ammattilaista. Savonlinja liikennöi noin 350 linja-autolla etupäässä Itä- ja Kaakkois-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Vuosittain yhtiö kuljettaa noin 17 miljoonaa matkustajaa ja bussit taittavat taivalta yli 20 miljoonaa kilometriä.

 

#töissäsavonlinjalla: Jenni Kautto

#töissäsavonlinjalla-postaussarjassa esittelemme Savonlinjan työntekijöitä eri toimipaikoilta ja työtehtävistä. Nyt esittelyyn pääsee hyväntuulinen koulukyytien kuljettaja Jenni Kautto. Alta pääset lukemaan millaisia asioita Jennin arkeen kuuluu ja mikä on hänen mielestään parasta koulukuljetuksissa.

Linja-autonkuljettaja Jenni Kautto on työskennellyt Savonlinjalla viiden vuoden ajan. Hänen työtehtäviinsä kuuluu koulukuljetusten ajaminen Kiteen lähiseuduilla ja ajossa käytettävän kaluston yleinen kunnossapito, sekä siistiminen. Koulukyydit kulkevat aamuisin koululle ja takaisin kotiin liikennöidään kolme eri lähtöä koulun loppumisajan mukaan. Satunnaisesti ajoja voi olla myös tilausajokuljetuksilla tai muilla vuoroilla, mutta pääasiassa työpäivät kuluvat kuitenkin koulukuljetusten ympärillä.

Kuljetuskokemusta Jenni on ehtinyt saada reilusti myös aikaisemmin ajaessaan taksia ja pienoislinja-autoa, tällöinkin koulukuljetusten parissa. Lisäksi monipuoliseen työhistoriaan mahtuu niin toimisto- kuin maataloustöitäkin ennen saapumista Savonlinjalle.

Työn ulkopuolella vapaa-aika kuluu kodinhoidon lisäksi lemmikkien parissa ja Jennin kotona asuukin koira ja neljä kissaa. Nuori lapinporokoira pitää liikkeessä ja päivittäisen lenkkeilyn lisäksi sen kanssa onkin kokeiltu mm. lampaiden paimennusta. Oman osansa vapaa-ajasta vievät myös omakotitalon työt aina vuoden ympäri. Lisäksi Jennin elämään kuuluu kolme jo aikuista lasta ja kesällä syntynyt lapsenlapsi.

Missä työskentelet?
Työskentelen Joensuun toimipisteen kuljettajana, mutta varsinainen työskentelypaikka on Kitee ja sen lähiseudut. Linja-auto minulla sijaitsee omassa pihassa, joten kaukaa ei tarvitse lähteä töihin.

Työtehtäväsi?
Koulukuljetusten hoitaminen ja ajoissa käytettävän kaluston yleinen kunnossapito ja siistiminen. Tärkein tehtäväni on kuljettaa koululaiset turvallisesti perille.

Parasta työssäsi?
Jokainen työpäivä on erilainen, eikä tylsää tule. Lasten kanssa työskentely on mukavaa ja ajaessani useamman vuoden samalla reitillä, olen päässyt seuraamaan lasten kasvua isommiksi. Joitakin lapsista olen päässyt kuljettamaan koko heidän alakouluaikansa ajan.

Kyydissäni kulkevat lapset ovat ihania, kohteliaita ja kilttejä, eikä tarvitse pelätä, että mitään esimerkiksi rikottaisiin. Vuosien saatossa meille on muodostunut omia perinteitä, kuten joulupiparien paistaminen lapsille. Myös vanhemmat ovat tulleet vuosien aikana tutuksi, joten heidän kanssaan yhteistyö toimii jouhevasti ja matalalla kynnyksellä.

Jos saisin olla päivän kuka tahansa, kuka olisin?
Olisin Savonlinjan aluejohtaja Jukka Komulainen, olisi mielenkiintoista päästä kokemaan hänen työpäivänsä kulku ja saada sitä kautta myös perspektiiviä omaan työntekoon.

 

 

#töissäsavonlinjalla: Ari Rajamäki

#töissäsavonlinjalla-postaussarjassa esittelemme Savonlinjan työntekijöitä eri toimipaikoilta ja työtehtävistä. Tänään esittelyssä on Savonlinjan henkilöstöjohtaja Ari Rajamäki. Millaisia asioita Arin työtehtäviin kuuluu ja mitä hän tekee vapaa-ajallaan? Lue siitä lisää alta!

Henkilöstöjohtaja Ari Rajamäki on ollut töissä Savonlinjalla viisi vuotta. Hänen työtehtäviinsä kuuluu paljon erilaisia henkilöstöasioita ja lisäksi tietosuojan, turvallisuuden ja IT:n vastuita sekä toimiminen Savonlinjan johtoryhmän jäsenenä. Arille on tärkeätä, että Savonlinja on kehittyvä ja konkreettisesti eteenpäin menevä yhtiö, jossa työkavereita on useita satoja tekemässä töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Työkaverit kuvaavatkin Aria yhteistyökykyiseksi ja positiiviseksi tyypiksi, jonka kanssa on helppo vaihtaa ajatuksia. Arilla on aina pilkettä silmäkulmassa ja halua auttaa.

Ennen Savonlinjalle saapumista Ari on ehtinyt kerätä paljon työkokemusta erilaisista työpaikoista. Takana on pitkä upseerin ura merivoimissa ja Ari osaakin liikkua merillä suurillakin aluksilla. Ala kuitenkin vaihtui häntä motivoivaan henkilöstöjohtamiseen eri yrityksissä. Vuosien varrella hän on täydentänyt osaamistaan mm. opiskelemalla projektijohtamista, lakia ja on valmistunut myös yritysturvallisuusasiantuntijaksi.

Monipuolisen työn vastapainona vapaa-aika kuluu rentoutuen ja luonnossa liikkuen: valokuvaus, pyöräily, retkeily, simulaattorilentäminen, strategiasimulaatiot ja uusimpana melonta kaksikkokajakilla ovat hyviä keinoja rentoutua. Myös musiikki on lähellä sydäntä ja aikaa vietetään myös ison perheen parissa, johon kuuluu vaimo ja aikuisia lapsia.

Missä työskentelet?
Teen töitä kaikissa Savonlinjan toimipisteissä eri rooleissa töitä tekevien työkavereiden kanssa. Autolla liikun paljon, vaikka linja-autoa en olekaan kuljettanut, siihen ovat muut pätevämpiä.

Työtehtäväsi?
Tärkeimpänä painopisteenä on Savonlinjan esihenkilöiden ja muiden työntekijöiden tukeminen,  osaamisen ja yhteistyön lisääminen sekä tiedon jakaminen vastuualueeni asioista.  Esihenkilöiden ja luottamusmiesten kanssa käsitellään mm. TESin kiemuroita ja työsuhdeasioita, varikoilla käyn tekemässä laatuauditointeja ja  teen yhteistyötä työterveyshuollon kanssa. Minulla on hyvä tiimi, jonka kanssa hoituvat palkka- ja it asiat.

Parasta työssä?
Työssä parasta on  monipuolisuus, ihmisten kohtaaminen ja auttaminen. Koen onnistuneeni, kun Savonlinjan työntekijät onnistuvat työssään ja yritys kehittyy.

 Jos saisin olla päivän kuka tahansa, olisin?
 Olisin jääkiekkomaalivahti, rakkaudesta lajiin.