#töissäsavonlinjalla: Jenni Kautto

#töissäsavonlinjalla-postaussarjassa esittelemme Savonlinjan työntekijöitä eri toimipaikoilta ja työtehtävistä. Nyt esittelyyn pääsee hyväntuulinen koulukyytien kuljettaja Jenni Kautto. Alta pääset lukemaan millaisia asioita Jennin arkeen kuuluu ja mikä on hänen mielestään parasta koulukuljetuksissa.

Linja-autonkuljettaja Jenni Kautto on työskennellyt Savonlinjalla viiden vuoden ajan. Hänen työtehtäviinsä kuuluu koulukuljetusten ajaminen Kiteen lähiseuduilla ja ajossa käytettävän kaluston yleinen kunnossapito, sekä siistiminen. Koulukyydit kulkevat aamuisin koululle ja takaisin kotiin liikennöidään kolme eri lähtöä koulun loppumisajan mukaan. Satunnaisesti ajoja voi olla myös tilausajokuljetuksilla tai muilla vuoroilla, mutta pääasiassa työpäivät kuluvat kuitenkin koulukuljetusten ympärillä.

Kuljetuskokemusta Jenni on ehtinyt saada reilusti myös aikaisemmin ajaessaan taksia ja pienoislinja-autoa, tällöinkin koulukuljetusten parissa. Lisäksi monipuoliseen työhistoriaan mahtuu niin toimisto- kuin maataloustöitäkin ennen saapumista Savonlinjalle.

Työn ulkopuolella vapaa-aika kuluu kodinhoidon lisäksi lemmikkien parissa ja Jennin kotona asuukin koira ja neljä kissaa. Nuori lapinporokoira pitää liikkeessä ja päivittäisen lenkkeilyn lisäksi sen kanssa onkin kokeiltu mm. lampaiden paimennusta. Oman osansa vapaa-ajasta vievät myös omakotitalon työt aina vuoden ympäri. Lisäksi Jennin elämään kuuluu kolme jo aikuista lasta ja kesällä syntynyt lapsenlapsi.

Missä työskentelet?
Työskentelen Joensuun toimipisteen kuljettajana, mutta varsinainen työskentelypaikka on Kitee ja sen lähiseudut. Linja-auto minulla sijaitsee omassa pihassa, joten kaukaa ei tarvitse lähteä töihin.

Työtehtäväsi?
Koulukuljetusten hoitaminen ja ajoissa käytettävän kaluston yleinen kunnossapito ja siistiminen. Tärkein tehtäväni on kuljettaa koululaiset turvallisesti perille.

Parasta työssäsi?
Jokainen työpäivä on erilainen, eikä tylsää tule. Lasten kanssa työskentely on mukavaa ja ajaessani useamman vuoden samalla reitillä, olen päässyt seuraamaan lasten kasvua isommiksi. Joitakin lapsista olen päässyt kuljettamaan koko heidän alakouluaikansa ajan.

Kyydissäni kulkevat lapset ovat ihania, kohteliaita ja kilttejä, eikä tarvitse pelätä, että mitään esimerkiksi rikottaisiin. Vuosien saatossa meille on muodostunut omia perinteitä, kuten joulupiparien paistaminen lapsille. Myös vanhemmat ovat tulleet vuosien aikana tutuksi, joten heidän kanssaan yhteistyö toimii jouhevasti ja matalalla kynnyksellä.

Jos saisin olla päivän kuka tahansa, kuka olisin?
Olisin Savonlinjan aluejohtaja Jukka Komulainen, olisi mielenkiintoista päästä kokemaan hänen työpäivänsä kulku ja saada sitä kautta myös perspektiiviä omaan työntekoon.