#töissäsavonlinjalla: Ari Rajamäki

#töissäsavonlinjalla-postaussarjassa esittelemme Savonlinjan työntekijöitä eri toimipaikoilta ja työtehtävistä. Tänään esittelyssä on Savonlinjan henkilöstöjohtaja Ari Rajamäki. Millaisia asioita Arin työtehtäviin kuuluu ja mitä hän tekee vapaa-ajallaan? Lue siitä lisää alta!

Henkilöstöjohtaja Ari Rajamäki on ollut töissä Savonlinjalla viisi vuotta. Hänen työtehtäviinsä kuuluu paljon erilaisia henkilöstöasioita ja lisäksi tietosuojan, turvallisuuden ja IT:n vastuita sekä toimiminen Savonlinjan johtoryhmän jäsenenä. Arille on tärkeätä, että Savonlinja on kehittyvä ja konkreettisesti eteenpäin menevä yhtiö, jossa työkavereita on useita satoja tekemässä töitä yhteisten tavoitteiden eteen. Työkaverit kuvaavatkin Aria yhteistyökykyiseksi ja positiiviseksi tyypiksi, jonka kanssa on helppo vaihtaa ajatuksia. Arilla on aina pilkettä silmäkulmassa ja halua auttaa.

Ennen Savonlinjalle saapumista Ari on ehtinyt kerätä paljon työkokemusta erilaisista työpaikoista. Takana on pitkä upseerin ura merivoimissa ja Ari osaakin liikkua merillä suurillakin aluksilla. Ala kuitenkin vaihtui häntä motivoivaan henkilöstöjohtamiseen eri yrityksissä. Vuosien varrella hän on täydentänyt osaamistaan mm. opiskelemalla projektijohtamista, lakia ja on valmistunut myös yritysturvallisuusasiantuntijaksi.

Monipuolisen työn vastapainona vapaa-aika kuluu rentoutuen ja luonnossa liikkuen: valokuvaus, pyöräily, retkeily, simulaattorilentäminen, strategiasimulaatiot ja uusimpana melonta kaksikkokajakilla ovat hyviä keinoja rentoutua. Myös musiikki on lähellä sydäntä ja aikaa vietetään myös ison perheen parissa, johon kuuluu vaimo ja aikuisia lapsia.

Missä työskentelet?
Teen töitä kaikissa Savonlinjan toimipisteissä eri rooleissa töitä tekevien työkavereiden kanssa. Autolla liikun paljon, vaikka linja-autoa en olekaan kuljettanut, siihen ovat muut pätevämpiä.

Työtehtäväsi?
Tärkeimpänä painopisteenä on Savonlinjan esihenkilöiden ja muiden työntekijöiden tukeminen,  osaamisen ja yhteistyön lisääminen sekä tiedon jakaminen vastuualueeni asioista.  Esihenkilöiden ja luottamusmiesten kanssa käsitellään mm. TESin kiemuroita ja työsuhdeasioita, varikoilla käyn tekemässä laatuauditointeja ja  teen yhteistyötä työterveyshuollon kanssa. Minulla on hyvä tiimi, jonka kanssa hoituvat palkka- ja it asiat.

Parasta työssä?
Työssä parasta on  monipuolisuus, ihmisten kohtaaminen ja auttaminen. Koen onnistuneeni, kun Savonlinjan työntekijät onnistuvat työssään ja yritys kehittyy.

 Jos saisin olla päivän kuka tahansa, olisin?
 Olisin jääkiekkomaalivahti, rakkaudesta lajiin.