Suomen elämänmakuisin bussiyhtiö!

Ihmisläheinen, palveleva, luotettava ja suomalainen. 

Savonlinjan juuret juontavat vuoteen 1924, jolloin 1. joulukuuta 23-vuotias Toivo J. Honkanen aloitti aikataulun mukaisen liikenteen Lappeenrannan ja Lauritsalan välillä. Hetki oli historiallinen ja merkittävä ajankohta myös Suomen linja-autoliikenteen historiassa: T-Fordin moottorin käynnistyessä luotiin alku nykyisen, Suomen toiseksi suurimman yksityisen bussiyhtiön alkumetreille.

1920-luvun lopulla Toivo siirtyi Mikkeliin, ja toiminta alkoi kasvaa. Vuonna 1956 yhtiön johtoon siirtyi Toivon poika, liikenneneuvos Raimo O. Honkanen. 1970-luvulta lähtien yritys laajentui voimakkaasti yritysostojen kautta. Tällä hetkellä 93-vuotias Savonlinja on kolmannessa polvessa toimiva perheyritys. Toivon pojanpoika, Kai Honkanen, nimitettiin elokuussa 2016 Savonlinja-yhtiöiden toimitusjohtajaksi. Kain isä Raimo O. Honkanen on siirtynyt syrjään yrityksen operatiivisesta toiminnasta, mutta jatkaa omistajan roolissa. 

Tänä päivänä Savonlinja-yhtiöt on Avainlippu-yritys, joka liputtaa vahvasti kotimaisuuden puolesta. Kotimainen perheyritys työllistää yli 700 linja-autoalan ammattilaista. Savonlinja liikennöi yli 500 linja-autolla etupäässä Itä- ja Kaakkois-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Turun ympäristössä. Vuosittain yhtiö kuljettaa noin 15 miljoonaa matkustajaa ja bussit taittavat taivalta yli 25 miljoonaa kilometriä. 

Hyppää kyytiin! Me pidämme sinulle paikkaa!

Värikäs ja hymyilevä. Laadukas ja palveleva. Mukava ja mutkaton. Me Savonlinjalla uskomme, että hyvä matka syntyy ystävällisestä palvelusta, luotettavasta kyydistä ja tyytyväisestä asiakkaasta. Menitpä lähelle tai kauas, Savonlinja on mukavin ja helpoin reitti perille. Laaja reittiverkosto, helpot ja nykyaikaiset palvelut sekä laadukkaat ja viihtyisät bussimme takaavat hyvän hyrinän kaikille matkoillesi. Suomireittien lisäksi hoidamme mutkattomasti myös kaikenkokoisia tilausajoja ja tapahtumakuljetuksia. Meiltä löytyy myös kattava ja laadukas valikoima valmiita matkapaketteja, elämysmatkoja. Sinun tarvitsee vain hypätä kyytiin, istua mukavasti ja nauttia Suomen mukaansatempaavimmasta menosta!

Haluamme olla Suomen hyväntuulisin, mukaansatempaavin, tuttavallisin, mutkattomin ja työtäpelkäämättömin bussiyhtiö, jolla on yksi tehtävä: palvella sinua.

Savonlinja lukuina