Maksuvälineet autoissamme

Verkkokaupassa

Nettilipun voi maksaa suomalaisten verkkopankkien lisäksi myös suomalaisilla pankkikorteilla, Visa ja MasterCard -luottokorteilla, Visa Electron -kortilla, MobilePaylla tai Pivolla.  

Bussissa

Mikäli mahdollista, varaa aina tasaraha maksua varten linja-auton kuljettajalle. Vältä 50 euron ja sitä suurempia seteleitä, koska vaihtokassamme ovat rajallisia. Maksuvälineeksi käy yleisimmät pankki- ja luottokortit. Savonlinja antaa kuljettajalta ostetuista matkalipuista, jotka maksetaan autossa pankki- tai luottokorteilla, 25 % alennuksen. Alennus annetaan aikuisen normaalihintaisesta lipusta, jo alennusryhmiin kuuluville matkustajille (opiskelijat, varusmieheet, eläkeläiset jne.) ei myönnetä mainittua lisäalennusta kortilla maksettaessa. Alennus myönnetään vain markkinaehtoisessa liikentessä.

Kuljettaja antaa asiakkaalle rahastuslaitteen tuottaman maksutositteen, joka on säilytettävä matkan ajan mahdollisen lipputarkistuksen varalta. Jos tarkistuksen yhteydessä todetaan jonkun matkustavan ilman matkalippua, peritään alentamaton kertamaksu.

Matkakorttimatkoista ei kuitenkaan anneta tositetta. Henkilökohtaista maksulippua käyttäessään on matkustajan tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Matka maksetaan aina matkan alkaessa.