SAARISTOTIETÄ AHVENANMAALLE

Ajankohta: 
30.6.2018 - 2.7.2018
Lähtöpaikat: 
Mikkeli, Heinola, Lahti

Lähde tutustumaan kesäiseen Ahvenanmaan saaristoon. Reittimme kulkee historiallista postitietä ja tutustumme saariston kalastuselinkeinoon, kyläelämään sekä seurakunnan toimintaan. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita muun muassa salakuljetuksesta. Ahvenanmaan maaseudulla näemme idyllisiä pientiloja hedelmätarhoineen ja perunaviljelyksineen. Kuuluisat Taffel Sipsit ja Oolannin ranskalaiset perunat ovat kotoisin Ahvenanmaalta. Ahvenanmaa on demilitarisoitu alue, sen juuret ovat lähtöisin Bomarsundin linnoituksesta. Krimin sodassa, jota kutsutaan myös Oolannin sodaksi, vuonna 1854 englantilais-ranskalaiset joukot hyökkäsivät linnoitukseen. Myöhemmin linnoitus tuhottiin, koska oli brittiläisten etujen mukaista estää venäläisten sotilaallinen toiminta saarilla. Krimin sodan päättäneeseen Pariisin rauhansopimukseen otettiin määräys, ettei Ahvenanmaata saa linnoittaa. Matkan aikana näemme linnan raunioita ja kuulemme historiallisista tapahtumista.

 

Matkan kohokohdat

  • Pohjoinen Saaristotie
  • Maarianhamina
  • Opastetut kiertoajelut
  • Kallioiset saaret

Aikataulu

1. pv KUSTAVI - ÅVA BRANDÖ
Matkaamme Kustavista saaristolautalla Vuosnaisista - Åva Brändön saarelle. Majoitumme Gullvivan hotelliin. Opastettu kiertoajelu Brändön saarella. Tutustumme vanhan postitien historiaan ja kalastuselinkeinoon sekä saaristokylän elämään. Kuulemme mielenkiintoisia tarinoita pirtun salakuljetuksesta. Illallinen hotellissa.

2. pv KUSTAVI - MAARIANHAMINA
Aamiainen hotellissa. Saaristolautta Torsholma - Hummelvik. Teemme kattavan kiertoajelun maaseudulla. Matkan varrella näemme hyvin hoidettuja pientiloja, hedelmätarhoja ja perunanviljelyksiä. Geta-vuorella saamme ihmetellä geologisia siirroksia, kalliohalkeamia ja
nautimme yhteisen lounaan upeassa maisemaravintolassa. Näemme Bomarsundin linnoituksen raunioita, Kastelholman linna-alueen sekä vierailemme paikallisessa kotiseutumuseossa. Saavumme illansuussa Ahvenanmaalle ja majoitumme Arkipelag- hotelliin****. Ilta on vapaata aikaa nauttia Maarianhaminasta. Yhteinen lounas.

3. pv MAARIANHAMINA - TURKU
Hotelliaamiaisen jälkeen on vapaa-aikaa tutustua omatoimisesti Maarianhaminaan. Iltapäivällä laivamatka Maarianhaminasta Turkuun, josta jatkamme matkaa kohti kotia.

Tarkemman matkan aikataulun ilmoitamme lähempänä matkan ajankohtaa.

Hinta

365 € / henkilö

1 hh lisämaksusta (100 € / huone)

Ryhmille laskemme erillisen tarjouksen.

Hintaan sisältyy

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla
  • Matkaohjelmassa mainitut laivamatkat
  • Hotellimajoitukset 2hh, Brändössä osa on mökkimajoituksessa
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut, 2 aamiaista, 1 illallinen ja 1 lounas.
  • Opastetut kiertoajelut

Lisätiedot

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ:
Ykkösmatkat 
Ajurinkatu 20 
70110 Kuopio
017-3863223
www.ykkosmatkat.fi

Maksuehdot ja matkan peruuttaminen

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja. Tarkat muutos- ja peruutusehdot toimistostamme tai täältä.

Tiedustelut

elamysmatkat@savonlinja.fi

Matkan tilaus

Tilaa matka alla olevalla lomakkeella. Tilaus on vahvistettu, kun saat meiltä tilausvahvistuksen sähköpostitse.

 

Varaa paikkasi reissulle: