KUNINKAANTIETÄ HANKOON

Ajankohta: 
12.6.2018 - 13.6.2018
Lähtöpaikat: 
Mikkeli, Heinola, Lahti, Lappeenranta, Kouvola

Kuninkaantien varrella olevat Billnäs, Fiskars, Mustion linna ja Hanko tulevat tutuiksi tällä matkalla. Kuninkaantien varrella olevat keskiaikaiset harmaakivikirkot, kauniit kartanot, sekä idylliset ruukinkylät kertovat Kuninkaantien rikkaasta menneisyydestä. Tietä ovat 1300-luvulta saakka kulkeneet kuninkaat ja heidän kuriirinsa, piispat ja kauppiaat, sotilaat, rosvot ja taiteilijat. Mahtavien aatelissukujen kartanolinnoissa on yöpynyt niin Ruotsin kuninkaita kuin Venäjän keisareitakin. Matkan aikana tutustutaan Kuninkaantien kauneimpiin ja kiinnostavimpiin kohteisiin, kuten Mustion linnaan, Fiskarsin ruukkikylään ja kesäkaupunkiin Hankoon.

Aikataulu

1. pv BILLNÄS - FISKARS - MUSTION LINNA

Aluksi matkaamme Billnäsiin, joka on maisemallisesti Suomen yhtenäisimpiä ja viehättävimpiä ruukkikyliä. Vanha Kuninkaantie kulkee suoraan kylän läpi, pitkin Mustionjoen rantaa. Maisemalle leimallisia ovat 1700-luvulla rakennetut punamullatut hirsitalot, vanhat kiviset teollisuusrakennukset sekä jalot lehtipuut. Iltapäivällä saavumme Fiskarsiin, kierroksen aikana näemme kaikki alueen merkittävät rakennukset ja kuullaan ruukin historiasta ja nykypäivästä. Joen uomalla sijaitseva Fiskars on viehättävänä ja omaleimaisena säilynyt ruukkiyhteisö. Fiskarsin ruukkikylä on elävä kokonaisuus, jossa kukoistaa käsityöläis- ja taiteilijayhteisö. Kylässä on lasinpuhaltajien ja sepän paja sekä lukuisia viehättäviä myymälöitä, joista voi ostaa mm. koruja, keramiikka- ja lasiesineitä sekä huonekaluja ja sisustusesineitä. Jatkamme matkaa kohti Mustion linnaa, jonne majoitumme ja nautimme päivällisen.

2. pv MUSTION LINNA - RAASEPORI - HANKO

Nautimme maukkaan linna-aamiaisen. Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista herraskartanoista. Ruukinpatruuna Magnus Linder II rakennutti tämän ainutlaatuisen puulinnan 1700-luvun lopulla. Kiinteän kustavilaisen sisustuksen kruunaavat hyvin säilyneet alkuperäiset parkettilattiat, ihastuttavat seinämaalaukset sekä upeat kaakeliuunit. Linnaa ympäröi kaunis puisto, jossa on harvinaisia puita ja pensaita sekä lummelammikoita, huvimajoja, suihkulähteitä ja patsaita. Matkaamme seuraavaksi Raaseporiin, jonka linna oli Länsi-Uudenmaan hallintokeskus keskiajalla. Kuninkaallisen linnan historiaan mahtuu tuhansia tarinoita lumoavasta rakkaudesta ja aarrelaivan haaksirikosta kohtalokkaaseen olutkellareiden romahtamiseen ja linnan valtakauden päättymiseen. Matkamme määränpää Hanko on aivan muutaman mutkan takana, Suomen eteläisin kaupunki on kesäisin hyvin suosittu lomakohde ja se tunnetaan idyllisestä kaupunkitunnelmasta sekä kauniista hiekkarannoista. Teemme kiertoajelun jonka jälkeen pidämme lounastauon ja aloitamme kotimatkan. Upea matka kaiken kaikkiaan!

Tarkemman matkan aikataulun ilmoitamme lähempänä matkan ajankohtaa.

Hinta

235 € / henkilö

1 hh lisämaksusta (50 € / huone)

Ryhmille laskemme erillisen tarjouksen.

Hintaan sisältyy

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen
  • Hotellimajoituksen 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut, 1 aamiainen ja 1 illallinen
  • Opastetun kierroksen Kuninkaantiellä ja Hangossa

Lisätiedot

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ:
Ykkösmatkat 
Ajurinkatu 20 
70110 Kuopio
017-3863223
www.ykkosmatkat.fi

Maksuehdot ja matkan peruuttaminen

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja. Tarkat muutos- ja peruutusehdot toimistostamme tai täältä.

Tiedustelut

elamysmatkat@savonlinja.fi

Matkan tilaus

Tilaa matka alla olevalla lomakkeella. Tilaus on vahvistettu, kun saat meiltä tilausvahvistuksen sähköpostitse.

 

Varaa paikkasi reissulle: