KOLME KAUNISTA VUONOA

Ajankohta: 
9.7.2018 - 15.7.2018
Lähtöpaikat: 
Mikkeli, Heinola, Lahti

Tämän vuonomatkan ajelemme bussilla vaikeakulkuisille vuoristoylängöille ja näemme Norjan suosituimpia ja kauneimpia luonnonnähtävyyksiä. Matka on edustava läpileikkaus Norjan huimista maisemaelämyksistä: upeita vuonoja, jääkylmiä vuoristojärviä, vuorten karuja tasankoja, kapeita ja kiemuraisia vuoristoteitä sekä pohjoismaiden vanhin merellinen pääkaupunki Oslo. Tutustumme eräänä matkamme huippukohteista Geirangerin vuonoon, jonka National Geographic- Traveler-lehti on julistanut yhdeksi maailman kauneimmaksi ja parhaiten säilyneeksi maailmanperintöluettelon kohteista. Geiranger löytyy myös Unescon maailmanperintökohteiden luettelosta.

Majoitumme kuvankauniin Sognevuonon rantakaupunkiin Sogndaliin Sogn og Fjordanen läänissä. Tämä lääni on tunnettu luonnon äärimmäisyyksistään. Siellä sijaitsee Manner-Euroopan suurin jäätikkö, Jostedalsbreen, Norjan syvin järvi, Hornindalsvatnet, maan korkeahuippuinen vuoristoalue Jotunheimen ja Breheimen kansallispuistoineen sekä pisin vuono Sognefjord. Siellä löydämme harvinaisen yhdistelmän luonnon monimuotoisuudesta meren kostean ja leudon ilmaston kohdatessa massiivisen ja karun vuoriston. Vuonothan ovat syntyneet jäämassojen uurtamien laaksojen täyttyessä vedellä jään vetäytymisen jälkeen. Nämä majesteetillisen kauniit jyrkkärinteiset vuonot vesiputouksineen, lumihuippuiset vuorenhuiput ja hedelmälliset laaksot viehättävine maatiloineen muodostavat unohtumattoman kontrastin.

Aikataulu

1. pv TURKU
Ajamme Turkuun, josta siirrymme Tallink Silja- laivalla Tukholmaan. Laivalla nautimme yhteisen buffet illallisen.

2. pv TUKHOLMA - OSLO
Aikainen buffet- aamiainen laivalla. Saavumme Tukholman satamaan ja matkamme jatkuu Vänern-järven pohjoispuolelta kohti Osloa. Pysähdymme yhteiselle lounastauolle Ruotsin puolella ennen rajan ylitystä. Saavuttuamme Osloon teemme pienen kaupunkikierroksen ja majoitumme hotelliin. Ilta on vapaata.

3. pv OSLO – SOGNEVUONO – SOGNDAL
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu vuoristoylänköjen kautta Sognevuonon rannoille. Matkan varrella pidämme taukoja ja kuvailemme samalla sekä ihastuttavaa että karua luontoa. Sognevuonon ylitämme lautalla ja saamme täten tuntumaa tähän Norjan pisimpään, eli 204 kilometriä pitkään ja yli 1300 metriä syvään vuonoon. Sognevuono ei ole mikään yhtenäinen suora lahti vaan se mutkittelee kuten vuonot yleensä ja haarautuu oksamaisesti lukuisiin pienempiin vuonoihin. Majoitumme tyypilliseen norjalaiseen vuonohotelliin Sogndalissa ja nautimme yhteisen illallisen.

4. pv SOGNDAL – GEIRANGER – DOMBÅS
Nautimme aamiaisen kauniita maisemia ihastellen. Vuonomatkamme jatkuu heti aamiaisen syötyämme. Kohteenamme ovat koko matkan kohokohta Geirangervuono ja sen henkeäsalpaavat maisemat. Matkalla Geirangervuonolle olemme ylimmillään 1038 metrin korkeudessa ja sieltä laskeutuvassa serpentiinitiessä on 20 äkkimutkaa ja mahtavia näköaloja vuonolle. Vuonon äkkijyrkkiä seinämiä pitkin syöksyy vesiputouksia ja kallion korkeilla jyrkänteillä uskomattomissapaikoissa näkyy autioituneita sekä vielä asuttujakin maataloja. Itse Geirangerin kylä on pieni ja viehättävä pysähdyspaikka matkallamme, siellä on matkamuistomyymälöitä, ravintoloita, kahviloita sekä paljon valokuvattavaa. Täältä vuonokylästä voi ostaa vaikka aidon norjalaisen villaneuleen tai trollin eli peikkonuken tuomisiksi. Geirangerin jälkeen matkamme jatkuu Norjan suosittua matkailunähtävyyttä ”Kotkantietä” pitkin, tämän mutkikkaan tien 11 neulansilmämutkaa saavat matkalaiset haukkomaan henkeä. Laskeudumme vuoristoylängöltä yli 850 m korkeudesta neulansilmämutkien jälkeen ja teemme pienen lauttamatkan Storfjordin, Norjan viidenneksi pisimmän vuonon yli. Ja jännittävän päivän kruunaa vielä kuuluisa Trollstigenin serpentiinitie jylhissä vuoristomaisemissa. Tämän päivän matkallamme kuljemme myös kolmannen suuren vuonon eli yli sata kilometriä pitkän Nordfjordin rantaa pitkän tovin. Illalla majoitumme Dombåsin kaupunkiin ja nautimme illallisen. 

5. pv DOMBÅS – KARLSTAD
Aamiaisen jälkeen suuntaamme taas kohti Ruotsia ja ajelemme Karlstadin kaupunkiin, joka sijaitsee Vänernin pohjoisrannalla. Päivän aikana ohitamme kuuluisan Lillehammerin talviurheilukaupungin. Majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen. 

6. pv KARLSTAD - TUKHOLMA
Aamupäivä vapaata aikaa ja puolenpäivän aikaan suuntaamme kohti Tukholmaa. Tukholmassa teemme pienen kierroksen kaupungilla ennen satamaan saapumista. Yhteinen lounas. 

7. pv TURKU
Buffetaamiaisen jälkeen saavumme Turkuun ja matka kohti kotia voi alkaa.

Hinta

835 € / henkilö

Lisämaksusta:

1 hh  (290 € / huone)

Ikkunallinen hytti laivoille meno-paluu 75 €/hlö

Ryhmälle laskemme erillisen tarjouksen.

Hintaan sisältyy

  • Laadukkaan linja-autokuljetuksen ilmastoidulla turistibussilla (Liitäntäkuljetukset Suomessa lisähintaan)
  • Laivamatkat B2-hytissä
  • Laadukkaat hotellimajoitukset 2hh
  • Matkaohjelman mukaiset ruokailut
  • Matkanjohtajan palvelut

Lisätiedot

Paikkoja rajoitetusti.

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ:
Ykkösmatkat 
Ajurinkatu 20 
70110 Kuopio
017-3863223
www.ykkosmatkat.fi

Maksuehdot ja matkan peruuttaminen

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja. Tarkat muutos- ja peruutusehdot toimistostamme tai täältä.

Tiedustelut

elamysmatkat@savonlinja.fi

Matkan tilaus

Tilaa matka alla olevalla lomakkeella. Tilaus on vahvistettu, kun saat meiltä tilausvahvistuksen sähköpostitse.

 

Varaa paikkasi reissulle: