Savonlinja lanseeraa alan monipuolisimman mobiilisovelluksen

Bussiyhtiö Savonlinja astuu entistä rohkeammin digiaikaan. Savonlinjan uuden Linjalla-sovelluksen avulla bussimatkustaja voi ostaa lipun kätevästi myös mobiilissa.

Ensimmäisenä bussiliikennöitsijänä Suomessa Savonlinja tarjoaa kattavan mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakas pystyy luomaan oman tilin, jonne voi tallentaa tietonsa nopeampaa ja helpompaa ostamista varten. Bitfactor Oy:n kanssa yhteistyössä toteutettu sovellus lanseerataan virallisesti 15.5.2017.

- Linjalla-sovellus on toimialan monipuolisin sovellus ja kattaa kaikki meidän kaukoliikenteen vuoromme, kertoo Savonlinjan järjestelmäpäällikkö Kimmo Hartikainen.

Yksi sovelluksen kulmakivistä on palkitsevuus: kanta-asiakkaat saavat räätälöityjä kanta-asiakkaan tarjouksia, jotka ovat saatavilla vain rekisteröityneille käyttäjille.

Linjalla-sovellus on osa Savonlinjan digiloikkaa, jonka myötä yhtiö päivittää myös verkkokauppansa toimintoja. Toukokuun puolivälistä lähtien asiakas pystyy luomaan tilin ja kirjautumaan verkkokaupassakin, kertoo Hartikainen.

 - Sama tili toimii siis sekä webissä että mobiilissa ja samat kanta-asiakkaan edut pätevät kummassakin, hän toteaa. Samalla ostaminen nopeutuu ja helpottuu, kun omat tiedot ovat tallennettuna tilille.

Jatkossa mobiilisovellukseen tuodaan lisää mielenkiintoisia ominaisuuksia, kuten sähköiset kausi- ja sarjakortit. Lisäksi matkustaja näkee bussinsa tarkan saapumisajan pysäkille.

Sovelluksen soft launch -vaihe alkoi 28. maaliskuuta. Hartikaisen mukaan soft launch -vaiheessa asiakas pystyi jo mm. luomaan tilin ja hallinnoimaan tilin tietoja, tallentamaan tilille omia maksukortteja maksamisen nopeuttamiseksi, hakemaan pikavuoromatkoja ja tietenkin maksamaan matkan. Soft launch -vaiheessa sovellus oli saatavilla vain Android-puhelimille ja iOS-puhelimet ovat ”Linjalla” toukokuun puolivälistä lähtien.

Maksuttoman Linjalla-mobiilisovelluksen voit ladata älypuhelimesi sovelluskaupasta

 

Lisätietoja: järjestelmäpäällikkö Kimmo Hartikainen

Sähköposti: kimmo.hartikainen@savonlinja.fi / puh: +358 40 179 9137