Joulukalenteri, joka teki hyvää

Savonlinjan Facebookissa tehtiin joulukuussa hyvää hyväntekeväisyysjoulukalenterin muodossa.

Savonlinjan hyväntekeväisyyskalenterin idea oli, että Savonlinja lahjoittaa jokaisesta uudesta Savonlinjan Facebook-sivun tykkäyksestä 1.12.–18.12. välisenä aikana 50 senttiä hyväntekeväisyyteen. Kampanjan aikana saimme 6 751 uutta tykkääjää eli hyväntekeväisyyspotin loppusumma oli 3 375,50 €!

Hyväntekeväisyyskohteita ehdotettiin runsaasti ja niiden joukosta Savonlinja valitsi seuraavat kohteet, joista kukin sai 1 125,17 euroa:

  1. Eläinten hyväksi toimivaksi kohteeksi valitsimme ehdotusten joukosta saimaannorpan. Suomen luonnonsuojeluliitto toimittaa avun norpille. Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppakoordinaattori kertoi, että hyväntekeväisyyspotti aiotaan käyttää nielurajoittimien tekoon ja jakoon. Nielurajoittimilla katiskoista saadaan norpille turvallisia, sillä nielurajoitin estää norpan pääsyn katiskaan. Laittomien katiskojen määrä on jo vähentynyt nielurajoittimien ja tiedotuksen ansiosta, mutta ei riittävästi. Tiedotusta, opastusta käyttöön sekä itse nielurajoittimien jakoa on vielä jatkettava norppien turvaamiseksi.
  2. Lapsien hyväksi toimivaksi kohteeksi valitsimme ehdotusten joukosta Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry:n. Hopen toiminnanjohtaja kertoi, että hyväntekeväisyyspotti aiotaan käyttää vähävaraisten lasten ja nuorten vapaa-ajan virkistystoimintaan. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi elokuvakäyntiä tai hampurilaishetkeä kavereiden kanssa tai koko perheen yhteistä retkeä lähellä sijaitsevaan lapsiperhekohteeseen.
  3. Suomalaisten hyväksi toimivaksi kohteeksi valitsimme ehdotusten joukosta Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n. Liiton tiedottaja kertoi, että hyväntekeväisyyspotti aiotaan käyttää omaishoitajia tukevaan toimintaan.

Sydämellinen kiitos kaikille Facebook-sivustamme tykänneille ja kohteita ehdottaneille!

Iloista joulua ja mukaansatempaavaa uutta vuotta!