JOJO-liikenteen lippuja Linjalla-mobiilisovelluksesta

Joensuun seudun joukkoliikenteessä (Jojo) otetaan käyttöön  Savonlinjan Linjalla-mobiilisovelluksesta ostettava mobiililippu 16.12.2017 alkaen.

Mobiililippu käy maksuvälineenä Linja-Karjala Oy:n ja Savo-Karjalan Linja Oy:n busseissa. Nyt käyttöön otettavan mobiililippusovelluksen on kehittänyt Savonlinja yhteistyössä Bitfactor Oy:n kanssa. Maksuttoman sovelluksen voi ladata Android- ja iOs-puhelimiin sovelluskaupasta. Tarkemmat toimintaohjeet löytyvät osoitteesta: www.joensuu.fi/liput-ja-hinnoittelu.

- Kaukoliikenteessä Linjalla-sovellus lanseerattiin toukokuussa 2017. Savonlinja tarjosi ensimmäisenä bussiliikennöitsijänä Suomessa kattavan mobiilisovelluksen, jonka avulla asiakas pystyy luomaan oman tilin, jonne voi tallentaa tietonsa nopeampaa ja helpompaa ostamista varten. Käyttäjät ovat löytäneet sovelluksen hyvin ja uskomme, että sovellus vakiinnuttaa asemansa myös paikallisliikenteessä yhtenä maksumuotona muiden joukossa, Jukka Komulainen Savonlinjalta toteaa. Hän kertoo, että Kouvolassa paikallisliikenteen matkalippuja on voinut ostaa 4. joulukuuta 2017 alkaen.

Linjalla-sovelluksesta löytyvät 16.12. alkaen myös Joensuun seudun joukkoliikenteen kertaliput. Joulunajan tasarahakampanjan aikana, 16.–31.12.2017, kertalipun voi maksaa käteisen lisäksi myös mobiilisti kampanjahinnoin. Samalla mobiililiput tulevat käyttöön myös City-vyöhykkeellä.

Joulunajan tasarahakampanjan jälkeen mobiililippujen käyttö laajenee normaaliajan kertalippuihin. Asiakashinnat asettuvat kertalipun ja arvolipun väliin. Näistä hinnoista tiedotetaan erikseen ennen vuodenvaihdetta.

Tämä on ensimmäinen vaihe mobiililippujen käyttöönotossa. Seudullisen joukkoliikennejaoston tekemän linjauksen mukaan myös muita toimijoita voi tulla mukaan myymään Jojo-alueen mobiilikertalippuja.  Tavoitteena on, että lähivuosina mobiililippu on osa tavanomaista lippuvalikoimaa, mobiilisti voidaan hankkia myös arvo- ja kausilippuja, tarjolla on useita vaihtoehtoisia toimijoita ja mobiililipun käyttö on vakiintunutta, helppoa ja turvallista.Lisätietoja antavat:

Savonlinja Oy, Jukka Komulainen, p. 040 755 5220, jukka.komulainen@savonlinja.fi

Joensuu kaupunkirakennepalvelut, Kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen, juha-pekka.vartiainen@jns.fi

Joensuu kaupunkirakennepalvelut, Joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes, p. 050 408 1524, marja-leena.inkinen-remes@jns.fi